Concurs Per Triar La Cançó Oficial De La Volta

24/11/2022

19/12/2022

0:00 To 17:00

Carrer de Riego, 2, Barcelona, Espanya

https://www.voltacatalunya.cat/ca

934318298

Event Description

La Volta Ciclista a Catalunya i iCat obren el concurs per triar la cançó oficial de 2023

La crida està oberta a bandes i solistes de l’escena musical catalana perquè presentin una cançó en català inèdita des del 24 de novembre, fins al 19 de desembre a les 17.00.

La Volta Ciclista a Catalunya i iCat tornen a posar en marxa el concurs per triar la cançó que acompanyarà la competició en la seva edició 102, que tindrà lloc del 20 al 26 de març del 2023. La crida està oberta a bandes i solistes de l’escena musical catalana perquè presentin una cançó en català inèdita des d’avui, 24 de novembre, fins al 19 de desembre a les 17.00.

Un jurat integrat per membres de la Volta, iCat, el Departament de Cultura –a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC)– i l’Acadèmia Catalana de la Música seleccionarà les tres cançons finalistes, que es faran públiques el dia 21 de desembre i es posaran a votació entre els oients d’iCat del 10 al 20 de gener. D’aquesta votació en sortirà la cançó guanyadora, que no només identificarà la cursa, sinó també tota la campanya de comunicació prèvia. Entre els oients que participin a la votació se sortejarà un abonament doble per al festival Canet Rock 2023.

Les cançons no han de parlar literalment de l’esport en general ni del ciclisme en particular. No obstant això, es tindrà en compte que els textos transmetin els valors de l’esport aplicats a la vida en general, com ara la positivitat, la importància de mantenir-se actives i obertes, l’esforç, l’esperit d’equip i els reptes. De la mateixa manera, musicalment es valoraran les peces rítmiques que transmetin sentiments positius. Els grups i solistes participants han d’enviar les seves propostes al correu butlleti@ccma.cat tot incorporant els documents i complint els requisits que s’indiquen en les bases de participació.

El concurs iCatVolta està organitzat per iCat, la Volta Ciclista a Catalunya i el Departament de Cultura, a través de l’ICEC, amb la col·laboració de l’Acadèmia Catalana de la Música. La primera edició del concurs, l’any 2020, va designar “Eclipsi”, de Blaumut, com a cançó de l’edició centenària de la competició, que es va haver d’ajornar al març del 2021. “Boires i retrets”, de The Penguins, va ser l’escollida a la votació popular de la passada edició.

Organizers

Volta Ciclista a Catalunya, AE

Carrer de Riego, 2, 08014 Barcelona, Espanya

volta@voltacatalunya.cat

934318298

https://www.voltacatalunya.cat/ca

About the Organizers

LA VOLTA CICLISTA A CATALUNYA ÉS UNA PROVA ORGANITZADA PER L'ENTITAT VOLTA CICLISTA A CATALUNYA ASSOCIACIÓ ESPORTIVA

La Volta a Catalunya s'ha celebrat durant més d'un segle gràcies a l'esforç i l'organització de la Secció de Ciclisme de la Unió Esportiva de Sants, i en els darrers anys de la Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva. El 26 d'abril de 1922 es va constituir la Unió Esportiva de Sants com a resultat de la fusió de quatre entitats: L'Internacional CF, el Centre Sports de Sants, el Club Ciclista Nou Velòdrom de Sants i el Velo Club Sants. Al mateix temps es va constituir la Secció de Ciclisme, que va mantenir la tradició de les reunions de pista que el Club Ciclista Nou Velòdrom de Sants feia en el petit Velòdrom del carrer Sant Jordi, entre les quals ja destacaven les tradicionals 24 Hores.

Tant Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva com la Unió Esportiva de Sants tenen la seva seu al carrer Riego, número 2 de Barcelona, en ple cor del barri barceloní de Sants. El president de la Secció de Ciclisme és des de les eleccions de novembre de 2003 Rubèn Peris i Latorre.

Des de l'1 de gener de 2007 va entrar en vigor el canvi de nom de l'entitat organitzadora de la Volta, passant a denominar-se VOLTA CICLISTA A CATALUNYA ASSOCIACIÓ ESPORTIVA i sent-ne el seu president Rubèn Peris i Latorre.

La Volta Ciclista a Catalunya és possible gràcies a l'esforç dels seus socis i voluntaris que s'impliquen per organitzar any rere any la prova per etapes més antiga del món, després del Tour de França i el Giro d'Itàlia.

How to Register?

Les persones participants han d’enviar al mail butlleti@ccma.cat els documents següents:

 • Un document que inclogui nom complet, correu-e, telèfon mòbil i número de DNI de la
  persona participant
 • Identificació i contacte de les persones autores, intèrprets i productores musicals (el
  nom de la persona productora pot ser provisional, si s’escau).
 • Arxiu mp3 amb una maqueta de la cançó proposada, amb una qualitat òptima per ser
  escoltada i votada pel públic, en cas de trobar-se entre les 3 finalistes. Les persones
  participants finalistes poden presentar, si ho desitgen, una versió millorada de la cançó,
  entre el 21 de desembre de 2022 i el 8 de gener de 2023.
 • Títol i lletra de la cançó.
 • En cas que la cançó hagi estat composta, interpretada i/o produïda per una pluralitat de
  persones, autorització signada per totes les persones coautores, intèrprets i
  productores, que faculti la persona participant a presentar la cançó com a candidata en
  el concurs (s’adjunta model d’autorització).
 • En cas de tenir els drets d’explotació cedits, caldrà explicitar-ho i caldrà autorització de
  la/les persona/es titular/s per a l’explotació prevista en les bases.

La convocatòria estarà oberta del 24 de novembre de 2022, des de la publicació de les bases,
fins a les 17.00 h del 19 desembre de 2022, tots dos inclosos.

Contact Information

volta@voltacatalunya.cat

Visited 311 times, 1 Visit today

Deixa un comentari

Related Event

La del manojo de rosas

Auditori de Cornellà, Carrer Albert Einstein, 51, Cornellà de Llobregat, Espanya

21/10/2023

18:00 To 19:00

Arriba a L’Auditori el clàssic La del manojo de rosas, una de les sarsueles més conegudes a nivell nacional. Amb text original i nova ambientació. Així al teu… Llegeix més…

Harlem Jazz Club, Carrer de la Comtessa de Sobradiel, 08002 Barcelona, Espanya

12/04/2022

CHINO SWINGSLIDE, GUITARRA SLIDE I VEU. ÓSCAR TINOCO, CONTRABAIX. ÓSCAR HITA, BATERIA. + MÚSICS CONVIDATS Chino Swingslide és el guitarrista, cantant i compositor més prestigiós de swing,… Llegeix més…

Festival de Piano Toca’m

Carrer de l'Àngel, n. 6, 43500 Tortosa, Espanya

05/05/2023 To 07/05/2023

0:00 To 23:59

VOLS TOCAR AL TOCA’M?. Toca’m 2023 se celebrarà a Tortosa els dies 5, 6 i 7 de maig. Festival de Piano Toca’m, és un festival de piano urbà, un… Llegeix més…