PROJECTES CULTURALS PER A LOCALS BUITS

11 d'octubre de 2022

24 de febrer de 2023

0:29 A 0:29

Oficina Ciutadana de la Cultura (antiga Tiquet Rambles), La Rambla, Barcelona, Espanya

https://www.barcelona.cat/barcelonacultura/ca/recomanem/convocatoria-projectes-culturals-locals-baixos-proteccio

93 316 10 00

Event Descripció

Es busquen projectes culturals per retornar la vida a locals tancats. L’Ajuntament de Barcelona obre una convocatòria destinada a captar projectes culturals per a 9 locals municipals en planta baixa.

L’Ajuntament de Barcelona obre una convocatòria de selecció d’iniciatives per omplir de continguts els locals adquirits per l’Ajuntament per dinamitzar culturalment els barris.

L’Ajuntament de Barcelona obre una convocatòria destinada a captar projectes culturals per a locals buits. I així omplir de continguts un seguit de locals de planta baixa que el municipi va adquirir a principis d’any. Es vol d’aquesta manera activar 9 locals municipals en planta baixa comprats pel consistori en el marc de l’estratègia “Amunt Persianes“. D’aquests 9 locals, tres estan a dins del recinte de Palo Alto. De locals n’hi ha de mida petita, mitjana i gran, i tindran un lloguer que pot estar entre un 30% i un 50% per sota dels preus de mercat. Els contractes de lloguer seran per a un màxim de 10 anys.

El requisit imprescindible per a poder optar a un d’aquests locals és que el projecte que es presenti sigui de creació, producció, exhibició o comercialització cultural. Depenent del local es valorarà que el projecte s’emmarqui en àmbits com ara el comerç cultural, la formació, els tallers de creació o la gestió cultural.

Per posar alguns exemples de projectes culturals per a locals buits, es valorarà que el projecte proposi espai per a tallers, assaig, experimentació i recerca, També d’exhibició de diverses disciplines (música, escèniques o circ). L’establiment de comerços culturals, com ara llibreries, botigues de discos, galeries d’art, és un altre dels objectius clars que persegueix aquesta convocatòria específica.

Es podran visitar els locals el13 de gener, de 13 a 17 h. En el cas els locals de Jaume Giralt i de Palo Alto les visites s’organitzaran en funció de la demanda.

En paral·lel, s’obre una segona convocatòria destinada a cercar negocis (fora de l’àmbit de la cultura). I així retornar l’activitat a uns altres 27 locals que van abaixar les persianes i que van ser adquirits pel consistori. Es tracta de 23 locals de mida petita i 4 de mida gran.

Les dues convocatòries cerquen fer fàcil poder presentar un projecte de negoci. Qualsevol persona que tingui un negoci o una idea de negoci, sigui botiga, serveis o oficina, pot presentar el seu projecte aportant dos documents. D’una banda, una declaració responsable que acrediti la capacitat, aptitud i solvència, Així com una oferta tècnica que especifiqui en què consisteix el projecte (quin és el pla d’empresa i la seva viabilitat). I de quina manera impactarà positivament en l’entorn. El termini de presentació de projectes estarà obert fins el dia 24 de febrer de 2023. I es preveu resoldre aquesta primera convocatòria i poder adjudicar els locals abans de l’estiu de 2023.

L’objectiu de la compra, i ara activació, d’aquests locals per part de l’Ajuntament és facilitar l’impuls i consolidació de projectes econòmics a la ciutat. I que puguin beneficiar-se de lloguers per sota del preu de mercat, i altres condicions avantatjoses. En una estratègia que vol ajudar a dinamitzar i reactivar econòmicament locals comercials en planta baixa que estan tancats. Així com promoure activitats que es veuen expulsades per l’alça de preus dels lloguers dels locals.

Per a més informació, consulteu l’enllaç.

També podeu consultar les bases per projectes culturals aquí. Així com el detall obres compensables per local (lot 1 i 2). I també el detall obres compensables per local (convocatòria cultural)

Organitzadors

Institut de Cultura de Barcelona (ICUB)

Oficina Ciutadana de la Cultura (antiga Tiquet Rambles), La Rambla, Barcelona, Espanya

onlineicub@bcn.cat

933161000

https://www.barcelona.cat/barcelonacultura/ca

About the Organizers

Oficina Ciutadana de la Cultura (OCCU)

Des del 2 de juny de 2020 l'Oficina Ciutadana de la Cultura (OCCU) ofereix atenció a les persones i entitats del teixit cultural de la ciutat i també a la ciutadania sobre informació cultural en general. Aquesta oficina està ubicada on abans hi havia Tiquet Rambles, als baixos del Palau de la Virreina (La Rambla, 99).

Aquest espai pretén ser un nou punt d’acollida per donar suport i assessorament al teixit cultural de la ciutat, però sense oblidar l’atenció a la ciutadania que fins ara s’hi oferia, com ara la venda d’entrades, el servei de descomptes Lastminute per a espectacles o la informació sobre l’oferta cultural de Barcelona.

Contacte
Palau de la Virreina 
La Rambla, 99
08002. Barcelona
Telèfon: 93 316 10 00
Mail: infoicub@bcn.cat 

Horari
De dilluns a diumenge de 10.00 a 20:30 h
Tanca els dies 1 de gener, 1 de maig i 25 i 26 de desembre

How to Register?

Què hauré de presentar?
Només has de presentar dos documents:

  • Una declaració responsable que acrediti la teva capacitat, aptitud i solvència.
  • Una oferta tècnica que especifiqui en què consisteix el projecte (quin és el pla d’empresa i la seva viabilitat) així com de quina manera impactarà positivament en l’entorn.

Et pots descarregar un model editable d’aquests documents per la convocatòria de cultura aquí.

La presentació electrònica de la vostra proposta s’ha de fer a través del següent enllaç

Contact Information

xarxalocals@bcn.cat

Visitat 452 vegades, 1 Visita avui

Afegeix una ressenya

La teva puntuació per a aquesta llista:

Esdeveniment relacionat

Sala La Mirona, Carrer d'Amnistia Internacional, 17190 Salt, Girona, Espanya

23 de April de 2022

972 23 23 75

Manel a la Sala lamirona de Salt (Girona) Per Sant Jordi a les 23:00h. Després d’assolir el número 1 a les llistes de vendes (físic i streaming)… Llegeix més…

Teatre Sans, Carrer de Can Sanç, 5, Palma, Espanya

13 de January de 2023 A 22 de January de 2023

20:30 A 21:50

971 72 71 66

ELS ALTRES DE JEAN-CLEAUDE GRUMBERG AL TEATRE SANS de la mà d’Estudi Zero Teatre. Del 13 al 22 de gener Dv, ds 20:30h i Dg 19h ELS… Llegeix més…

Camí de la Platja Fluvial, Aldover, Espanya

17 de June de 2023 A 18 de June de 2023

1:00 A 22:30

690 021 924

SOM(RIU) FEST 2023 és el primer festival cultural de les Terres de l’Ebre on la cultura popular i la contemporània comparteixen temps i espai. El festival es podrà gaudir els dies… Llegeix més…