Vídeo
Mapa
Fotografies
Event Descripció
Empoderament lingüístic. T’has plantejat mai un canvi d’hàbits lingüístics? T’has dit “em mantindré en català” però no saps per on començar?
Any rere any, les enquestes oficials evidencien que prop del 95% de la població de Catalunya entén el català
Així i tot, encara vuit de cada deu catalanoparlants canvien de llengua quan creuen/interpreten que el seu interlocutor no té el català com a primera llengua.

Aquest hàbit invisibilitza així la llengua i la fa socialment innecessària: no es guanyen nous parlants, tot contribuint a l’espiral de la minorització.
El Col·lectiu l’Escambell hem desenvolupat una metodologia per ajudar a revertir aquesta tendència: la gent que assisteix als nostres tallers pren consciència de la importància de no convergir al castellà i obté recursos per començar a canviar aquest hàbit de forma efectiva.
-Ets un ajuntament amb consciència lingüística i vols oferir aquests tallers als teus ciutadans?
-Pertanys a una entitat cultural/política/social i t’interessa compartir aquests coneixements dins el col·lectiu?
-Sou una fundació o una ONG amb el català com a valor troncal i creieu que és hora de posar fil a l’agulla?
-Ets un particular que estima el català i vols organitzar o assistir a les nostres formacions?
Amb qui treballem? El nostres objectius Què entenem per Empoderament Lingüístic? T’ho expliquem en un àudio Xerrades i Tallers (catàleg) Qui som? Contacte Preguntes freqüents
Organitzadors

About the Organizers
Col·lectiu l’Escambell
El Col·lectiu l’Escambell tenim anys d’experiència en l’ensenyament, la psicologia, l’antropologia, la lingüística i l’activisme social. Ens uneixen les ganes de treballar en positiu per encoratjar l’ús del català a tots els àmbits. Nosaltres creiem que res no està perdut, i que el futur és a les nostres mans.
Què entenem per Empoderament Lingüístic?

L’empoderament és un procés d’alliberament i de reforçament de l’autoestima-que pot ser tant individual com col·lectiu- en el qual conflueixen diversos factors.
Aquest procés, més enllà dels contexts d’opressió per raó de gènere, racialització, orientació sexual, etc. també és aplicable a altres situacions de minorització, com ara la lingüística.
És en aquest darrer àmbit on posem el focus dels nostres tallers: ens proposem dotar-vos d’algunes de les eines necessàries per assolir l’empoderament lingüístic i, molt important, fer-ho d’una forma optimista, amable i sostenible al llarg del temps.
L’objectiu, doncs, és guanyar la confiança i els coneixements necessaris per a assolir de forma gradual i senzilla un canvi d’hàbits sociolingüístics que meni a abandonar la inèrcia de la convergència al castellà i contribuir de forma molt directa a la recuperació del català.
El nostres objectius
Objectiu general
Contribuir a provocar un canvi d’hàbits sociolingüístics vers la reversió de la convergència a la llengua dominant (castellà i francès) en els territoris de parla catalana.
Objectius específics
Incidir en l’augment del nombre de persones que es mantenen en català en seves les interaccions (actualment 2 de cada 10).
Generar sinergies amb entitats, col·lectius i persones afins.
Organitzar i assessorar activitats enfocades a la revitalització lingüística.
Generar un marc teòric i metodològic pluridisciplinari pel canvi d’hàbits sociolingüístic.
Divulgar i promoure l’Empoderament Lingüístic.
Compartir eines i estratègies amb altres comunitats lingüístiques minoritzades.
How to Register?
Contacta amb nosaltres
Contact Information
bondia@empoderamentlinguistic.cat
Visitat 74 vegades, 1 Visita avui