Via Pirinenca : Obertes les inscripcions per participar-hi

13/04/2024

13/04/2024

6:12 To 6:12

Pedraforca, Espanya

https://viapirinenca.cat/

933 47 17 14

Event Description

IL·LUMINAR ELS PIRINEUS EN FAVOR DE L’AUTODETERMINACIÓ DELS POBLES

Il·luminarem simultàniament més de 300 cims al llarg de la Via Pirinenca, el pròxim 2 de juliol de 2022. Utilitzant fanals especials i llanternes frontals, crearem una línia de llum que recorrerà els Pirineus, per a reivindicar el dret d’autodeterminació dels pobles.

MOBILITZACIÓ CONJUNTA CATALANA I BASCA

La iniciativa s’inspira en mobilitzacions anteriors, com ‘Llum i llibertat’ que va il·luminar 131 agulles de Montserrat (2019), les rèpliques basques que van il·luminar muntanyes emblemàtiques com Aiako Harria, Txindoki o Anboto (2019), o la mobilització ‘Cims per la llibertat’ (2018).

REPTE COL·LECTIU I PARTICIPATIU

El projecte serà un gran repte que perdurarà en la nostra memòria. Activisme i creació artística entrellaçats. Un relat poètic i polític que es converteix en un gran acte d’imatge.

Cada cim serà un repte col·lectiu basat en la cooperació i es cuidarà en tot moment la seguretat dels participants. Hi haurà alguns cims només aptes per a alpinistes amb gran experiència, i d’altres oberts a la participació de tota mena de muntanyencs. En tots els casos, les inscripcions es faran des de la fitxa de cada cim, que enllaça amb la plataforma de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), que és qui ho gestiona.

El respecte al medi ambient serà fonamental en aquest projecte. Per això, la participació comptarà amb un sistema d’inscripció dissenyat per evitar la massificació.

AUTODETERMINACIÓ I PLENA SOBIRANIA

A través de la Via Pirinenca, reclamarem l’atenció de la comunitat internacional cap a una causa justa a favor del dret d’autodeterminació dels pobles. Volem expressar el nostre rebuig a les fronteres imposades, a la repressió i als obstacles antidemocràtics que pretenen impedir la materialització de la voluntat democràtica dels nostres pobles.

A Catalunya i Euskal Herria aspirem a la plena sobirania, a decidir lliurement el nostre futur i a fer-lo realitat. Compartim aspiracions de sobirania i llibertat amb altres pobles d’Europa, i reivindiquem que la nostra veu sigui escoltada i, al mateix temps, exigim respecte per als nostres respectius pobles. Respecte a la voluntat majoritària expressada democràticament, també quan es pronuncia a favor de la independència i la creació d’un nou estat.

GUIA PER PARTICIPAR A LA VIA PIRINENCA DEL PRÒXIM 2 DE JULIOL DE 2022

A continuació s’ofereix un resum de les qüestions principals a tenir en compte per participar a la mobilització Via Pirinenca. En cas que necessiteu més informació no dubteu a contactar amb l’organització a través dels següents correus electrònics:

QUAN ÉS LA CITA?

El dia de la mobilització serà el pròxim 2 de juliol de 2022, dissabte, i la il·luminació serà simultània en tots els cims triats. El moment en què s’il·luminaran les més de 300 cimeres pirinenques serà al capvespre. Tenint en compte que per raons geogràfiques no es fa de nit al mateix temps en tots els llocs al llarg del Pirineu, l’hora de referència per a l’encesa dels llums serà cap a les 22.00 hores. L’hora exacta de l’inici de l’acció i la durada de la il·luminació es determinaran més endavant.
Per tant, el primer pas és reservar la data, és a dir, heu d’apuntar a la vostra agenda el cap de setmana del 2-3 de juliol per acudir a algun dels cims que s’il·luminaran.

CAL INSCRIURE’S?

Sí, la inscripció és imprescindible per participar a la Via Pirinenca. La inscripció serveix per organitzar la mobilització, per garantir una assegurança d’accident i rescat a totes les persones que hi participin i per contribuir econòmicament al finançament de l’esdeveniment. La inscripció es farà a través de l’apadrinament d’un farell-cim i la gestionarà la FEEC.

El període d’inscripció s’obrirà a la primavera i s’anunciarà amb antelació.

EUSKAL HERRIA

INSCRIPCIÓ OBERTA

PIRINEU CENTRAL

INSCRIPCIÓ OBERTA

CATALUNYA

INSCRIPCIÓ OBERTA

QUALSEVOL ES POT INSCRIURE A QUALSEVOL CIM?

No, qualsevol no pot inscriure’s a qualsevol cim. Per motius de seguretat, els cims triats per al repte de la Via Pirinenca s’han classificat en dos grups.

D’una banda, el grup dels cims verds o assequibles a tota mena de muntanyencs, que hauran de fer la inscripció a través de la plataforma de la FEEC, que enllaça amb la fitxa de cada cim.

D’altra banda, el grup dels cims vermells o aptes només per a alpinistes experts. En aquesta mena de cims la inscripció no serà lliure, sinó restringida. En aquests cims no s’hi podrà inscriure qualsevol, només grups d’alpinistes experimentats, i la inscripció es realitzarà a través de l’organització. Els clubs de muntanya o els grups d’alpinistes interessats hauran de posar-se en contacte amb l’organització per formalitzar la inscripció, a través del correu electrònic.
En ambdós casos per a poder participar caldrà apadrinar un farell. El preu del farell són 195 euros i inclou 4 inscripcions. Un cop fet l’apadrinament ja es poden realitzar les inscripcions.

CADA CIM TÉ EL SEU ITINERARI?

Sí. Una vegada realitzada la inscripció, cada participant rebrà la informació detallada per afrontar el repte: una fitxa tècnica de la muntanya i una proposta d’itinerari amb el seu corresponent track per descarregar. En l’elecció dels itineraris s’ha prioritzat la seguretat de les rutes. També es facilitarà informació sobre cobertura mòbil i altres referències d’utilitat.

QUANTA GENT HI HAURÀ A CADA CIM?

S’establiran aforaments per a cada cim, en funció de les característiques de cadascun. Per tant, es preveu un nombre de participants diferent per a cada cim. En el cas dels cims vermells el nombre de participants serà molt reduït. En el cas dels cims verds o assequibles, el nombre màxim de participants pot ser superior, però en qualsevol cas ho determinarà la FEEC.

HI HAURÀ NORMES DE SEGURETAT?

Sí, hi haurà normes de seguretat per al dia de la mobilització i el desenvolupament de l’activitat. L’objectiu és culminar el repte que tothom torni a casa sa i estalvi. Les normes de seguretat es faran públiques en el seu moment i podran ser adaptades per l’organització en funció de les circumstàncies.

COM S’IL·LUMINARAN ELS CIMS?

S’han previst dues formes principals d’il·luminació. D’una banda, un fanal especial d’alt poder lumínic que permet visualitzar la llum des de 40 km de distància. D’altra banda, s’utilitzaran les llanternes frontals de cada participant, imprescindibles per a moure’s durant la nit. Podran ser utilitzades també altres tipus de llanternes de mà per reforçar les anteriors.

Quant temps caldrà il·luminar cada cim? Això es concretarà en el seu moment. Es contempla la possibilitat de mantenir encesos els fanals tota la nit.

I SI FA MAL TEMPS?

Tenint en compte les condicions climàtiques del moment i les prediccions meteorològiques per al 2 i 3 de juliol en totes les zones del Pirineu, l’organització podrà decidir suspendre totalment o parcialment la mobilització o, en el seu cas, posposar-la. Es prioritzarà en tot moment la seguretat de les i els participants.

Des del mapa interactiu podràs visualitzar la ubicació dels diferents sectors i accedir a la fitxa de cada muntanya a il·luminar.

Una vegada dins la fitxa del cim seleccionat, podràs accedir al formulari d’inscripció per a les muntanyes catalogades com a assequibles (verdes), o bé a la direcció de contacte per a sol·licitar la reserva dels cims restringits (vermelles).

 

Organizers

ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA

Carrer de la Marina, 315, 08025 Barcelona

xarxessocials@assemblea.cat

933 47 17 14

https://viapirinenca.cat/

About the Organizers

L’Assemblea Nacional Catalana és una organització de la societat civil estrictament independent dels partits i l’administració. L’Assemblea no rep ni un euro de diner públic. L’organització consta d’un Secretariat Nacional format per 77 secretaris nacionals elegits per sufragi universal que coordina les Assemblees de base.

How to Register?

CAL INSCRIURE’S?

Sí, la inscripció és imprescindible per participar a la Via Pirinenca. La inscripció serveix per organitzar la mobilització, per garantir una assegurança d’accident i rescat a totes les persones que hi participin i per contribuir econòmicament al finançament de l’esdeveniment. La inscripció es farà a través de l’apadrinament d’un farell-cim i la gestionarà la FEEC. 

El període d’inscripció s’obrirà a la primavera i s’anunciarà amb antelació.
 

EUSKAL HERRIA

INSCRIPCIÓ OBERTA

PIRINEU CENTRAL

INSCRIPCIÓ OBERTA

Contact Information

xarxessocials@assemblea.cat

Visited 260 times, 1 Visit today

Deixa un comentari

Related Event

Virginia & the woolfs

Harlem Jazz Club, Carrer de la Comtessa de Sobradiel, 8, 08002 Barcelona, Espanya

19/11/2022

Virgina & The Woolfs (Soul, R&B, Funk, Blues) : VIRGINIA VI, VEU. BRIAN O’MAHONY, GUITARRA I VEU. DARA LUSKIN, BAIX I VEU. MARCOS LÓPEZ, BATERIA. FESTIVAL FEM.… Llegeix més…

NO PASSARAN: CONCERT SOLIDARI ENCAUSATS PEGO

la trilladora, Carrer Dénia, 86, Pego, Alacant, Espanya

23/09/2023

20:00 To 23:59

El 23 de setembre el Grup de Suport dels encausats de Pego celebrarà l’acte-concert solidari NO PASSARAN per a recaptar fons i mobilitzar la solidaritat de cara… Llegeix més…

MónNatura Delta de l'Ebre, Amposta, Espanya

23/09/2022 To 25/09/2022

Un festival on compartir la passió pels ocells i la natura, i promoure’n la seva conservació. No te’l perdis, el proper 23, 24, 25 I 26 de…