Sense Paga Ningú Paga! de Dario Fo a Manacor

16 d'abril de 2023

16 d'abril de 2023

19:00 A 21:00

Carrer de les Coves dels Hams, 4, Manacor, Espanya

https://lafornal.cat/

971 847 353

Event Descripció

Sense paga ningú paga! ACTUACIÓ ESPECIAL a la Sala La Fornal de Manacor, el 16/04/23 a las 19:00 h. Per la Cia. Estudi Zero Teatre.

Set actors donen vida als diferents personatges amb jocs d’equívocs que recorden un vodevil contemporani. També amb moments de participació i proximitat, i jocs inspirats en el clown o la farsa.

Sense Paga Ningú Paga!

Sense Paga Ningú Paga! Basada en fets reals. Aquesta obra teatral conta una història que va ocórrer a Itàlia en relació a un supermercat. Així degut a una crisi que van patir (semblant a la dels darrers temps), els preus pujaren de manera escandalosa i els productes bàsics quedaren fora de l’abast de la classe obrera, que a més veia els seus salaris minvar. Finalment, es van revolucionar. Cosa que va provocar la reacció de la policia civil i local.

A l’obra algunes persones es revolten al supermercat del barri i se’n duen alguns productes sense pagar. N’Antònia és una d’elles, i també està orgullosa d’haver-ho fet. L’únic problema és el seu home, que com ell mateix assegura, prefereix “morir de fam que robar una barra de pa”. Per aquesta raó, es veu envolta en un munt de gracioses situacions que compartirà amb na Marga, la seva jove amiga. Sopes de menjar de canari amb caps de conill congelats, intercanvis d’embarassos i moltes altres més coses.
Sense Paga, Ningú Paga! representa un teatre social, popular, i polític… fins i tot èpic segons el mateix Fo arrelat en la més profunda tradició mediterrània, un teatre que beu del bufó i del clown i que entronca directament amb la commedia dell’arte com una joglaria contemporània Amb un esperit rebel i crític, que defensa les classes més desfavorides davant l’opressió del poderós.

El muntatge que ara presentam, Sense Paga Ningú Paga!,  té un contingut de revolució quotidiana i senzilla.

Creat en els anys setanta, va se revisat pel mateix Fo a finals del 80 i encara ara, per desgràcia manté intacta la seva vigència.

En una societat, on les diferències són de cada vegada més grans i on la recuperació econòmica és cosa només dels grans empresaris i de la banca, i a on els poderosos ho són de cada dia més i on les desigualtats s’accentuen paorosament, amb uns índex de pobresa que fan feredat, en un moment on es manté una política europea comuna a favor de les retallades i contra els drets humans més elementals, un muntatge com Sense Paga, Ningú Paga! representa un cop d’aire fresc, un espitjada cap a una sortida revolucionaria i sincera.

Aquest muntatge està concebut com un teatre pobre per als pobres. Quan els preus pugen i no així les nòmines, Fo reivindica un teatre amb una funció política incitant a la desobediència civil.

Usant un llenguatge planer, casolà però sense caure mai dins la vulgaritat, crítica els vicis del poder: la prepotència, la hipocresia, la violència, els tòpics i la retòrica, la burocràcia i la violència del
capitalisme…

Un teatre que fa riure , però que també provoca, fa pensar, fa sentir calfreds, et pot deixar perplex,… però sempre et diverteix i la rialla et sacseja la consciencia.. Un teatre que qüestiona de manera de vegades desesperada problemes bàsics de la nostra crònica diària

Gestió i Producció: Estudi Zero Teatre, Antònia Beltran i Pepa Ramón.

Dramatúrgia i direcció: Pere M. Mestre.

Intèrprets: Pepa Ramon, Lourdes Erroz, Pere Mestre, Dominic Hull, Joan Pere Zuazaga, Laura Dalmau i Jaume Sastre.

La crítica ha dit:

SENSE PAGA NINGÚ PAGA!

Embarassos que no ho són, morts que no ho acaben d’estar, policies per triplicat, lladres morts de gana, proletaris extremistes amb problemes ètics i conviccions relatives amb alternatives, revolució social de supermercat, vaguistes i esquirols d’una crisi d’ombra allargada. Dario Fo en estat pur i en clau de vodevil, delirant, però com sempre font torrencial de material de denúncia per a franctiradors sociopolítics; crític, àcid, incisiu, demolidor amb els poders fàctics, amb el sistema… anarquia. Crònica social i política despietada, des de la broma, la caricatura, la paròdia, la pallassada, però càustica com sempre, com mai. Amb Fo rep tothom i gaudim tots. I Estudi Zero se l’en duu cap al terreny de la bufonada, la barrabassada, l’embolic dialèctic i l’embull escènic, i es deixa portar pel ritme que marca el mateix text, convenientment adequat i actualitzat, i farcit de moments còmics realment efectius…

Javier Matesanz, Fancultura, 11-03-18

Organitzadors

La Fornal d’Espectacles, S.L.

C/ Coves dels Hams, 4, 07500, Manacor

lafornal@lafornal.cat

971847353

https://lafornal.cat/

About the Organizers

La Fornal d’Espectacles hem rebut tot el bagatge de la nostra formació de gestió i artística de més de 25 anys. La nostra companyia divideix les seves seccions en espectacles per adults, espectacles infantil i juvenils, serveis tècnics i la gestió d’esdeveniments o de la nostra pròpia sala, La Fornal, un espai de suport a la creació que des de la nostra direcció vol un procés autogestionat per part d’aquells artístics que s’hi vinculin

La Sala La Fornal, sòcia de la Red de Teatros Alternativos, està localitzada al Carrer Coves del Hams 4 de Manacor (a 200 m escassos del Teatre Municipal). És de fàcil accés a través de les vies de comunicació principals de Manacor ja que està a una travessia de l’avinguda del Parc on es troba el teatre municipal de Manacor.

L’espai que ocupa el local apte per espectacles teatrals és de 180 mts quadrats als que s’han de sumar un hall amb un petit bar, i una biblioteca.

La sala polivalent on es realitzen els espectacles té una capacitat de 50 espectadors i està dotada amb il•luminació professional de baix consum.
A més de totes aquestes facilitats trobam també a l’espai un vestidor i l’oficina de gestió de La Fornal d’espectacles.

How to Register?

ENTRADES

Contact Information

lafornal@lafornal.cat

Visitat 269 vegades, 1 Visita avui

Afegeix una ressenya

La teva puntuació per a aquesta llista:

Esdeveniment relacionat

Teatre Sans, Carrer de Can Sanç, 5, Palma, Espanya

13 de January de 2023 A 22 de January de 2023

20:30 A 21:50

971 72 71 66

ELS ALTRES DE JEAN-CLEAUDE GRUMBERG AL TEATRE SANS de la mà d’Estudi Zero Teatre. Del 13 al 22 de gener Dv, ds 20:30h i Dg 19h ELS… Llegeix més…

Carrer d'Ernest Ehrenfeld, 2, Eivissa, Espanya

17 de February de 2023 A 18 de February de 2023

19:00 A 21:00

II CAMPUS DESOBEDIENT MAL DEL CAP. ‘COMUNICACIÓ DISSIDENT’ EL 17 i 18 DE FEBRER A EIVISSA El Campus Desobedient de Mal del Cap que enguany se centrarà…

Carrer Pompeu Fabra, 5, 17100 La Bisbal d'Empordà, Espanya

20 de December de 2022 A 22 de January de 2023

0:00 A 23:59

BASES RESIDENCIA FIRA DE CIRC 2023. OBERT PERÍODE CANDIDATURES La convocatòria de residència FIRA DE CIRC AL CARRER 2023 s’adreça a artistes i companyies. I que es… Llegeix més…