Fira del Bosc i la Pagesia a Vallgorguina el 26 i 27/11

26/11/2022

27/11/2022

10:00 To 7:58

Plaça de la Vila, Vallgorguina, Espanya

http://www.turismevallgorguina.com/fira-del-bosc-i-la-pagesia/

20:00

938 67 91 25

Event Description

Fira del Bosc i la Pagesia

Els dies 26 i 27 de novembre, Fira del Bosc i la Pagesia a Vallgorguina:

Una fira per apropar-nos a la vida i l’entorn rural

Fira del Bosc i la Pagesia a Vallgorguina, forma part de les activitats del programa de la Festa Major de Sant Andreu. Pretén recordar la vida rural catalana de fa dos segles per mitjà de demostracions i tota mena d’activitats relacionades amb el camp.

Acostar-nos al món del bosc, la natura i la pagesia, promovent el respecte envers aquest i valorant la importància que té.

Per aconseguir-ho podrem trobar una àmplia varietat d’activitats que endinsaran en el món rural a petits i grans.

Una celebració que compta amb un programa ple de músiques, balls, demostracions d’oficis tradicionals, concursos, tallers i espectacles d’animació, i que és un esdeveniment orientat a informar, donar a conèixer i, sobretot, conscienciar als visitants de la vital importància de la natura.

El bosc ha estat un element fonamental durant tota la història de Vallgorguina, una població situada a la part oriental del Montnegre, en una zona on abunden els pins, les alzines i altres arbres caducifolis. Aquí, els llenyataires i els bosquerols han treballat durant segles en diferents tasques vinculades a la natura, desenvolupant tècniques i eines característiques i també contribuint a crear un imaginari de contes i llegendes on el bosc i la terra són protagonistes.

També hi podrem trobar diferents productors gastronòmics de la zona: embotits, formatges, mel, etc… i altres artesans i demostracions d’oficis: fuster, forjador, llenyataire, entre d’altres.

  • Més d’un centenar de parades d’artesans,
  • Activitats i jocs per tota la família,
  • L’escudella barrejada del caliu,
  • Espectacles, gimcana forestal, demostració d’escultures fetes amb motoserra, Aizkolari, tall amb destral,
  • Ponis i cavalls, xerrades, tallers infantils i d’adults…

No hi ha cap descripció de foto disponible.

Fira del Bosc i la Pagesia. Tot un cap de setmana de festa que no oblidareu i que us permetrà conèixer de prop el món rural.

No us la perdeu i veniu a gaudir-la!

Organizers

Ajuntament de Vallgorguina

Plaça de la Vila, 4, Vallgorguina, Spain

firadelboscilapagesia@gmail.com

938 67 91 25

http://www.turismevallgorguina.com/fira-del-bosc-i-la-pagesia/

About the Organizers

El nom de Vallgorguina el trobem citat per primer cop al s. X, en un document del cartulari de Sant Cugat. Però els primers assentaments de població són molt anteriors. El testimoni més antic conegut de la presencia humana és el dolmen de Pedra Gentil. També s'han trobat vestigis arqueològics de l'època ibèrica, concretament al jaciment de Puig Castell. L'actual nucli urbà data de finals dels segle XVIII. Les primeres cases es van agrupar al llarg de l'actual carretera vella, plaça Maragall i carrer Montseny. A l'any 1848 es va construir l'actual església i l'antiga va passar a ser la capella del cementiri.

L'activitat econòmica tradicional fou l'explotació del bosc i l'agricultura. Dins l'agricultura l'activitat principal era el cultiu de farratges. El treball al bosc consistia en fer llenya, feixines, carbó, rodells per a cèrcols de bota, etc. però sobretot, en pelar suros. Durant el s. XIX, va tenir gran importància el conreu de la vinya i la ramaderia.

La primera indústria va ser una petita fabrica de filatures, la Hilandera. Actualment hi ha dos polígons industrials, Eurast i el Molinot, ambdós estan situats al costat de la sortida 11 de l'Autopista A-7. 

Actualment a Vallgorguina hi resideixen 2.789 persones. A la dècada dels 90 el municipi va experimentar un important creixement de població. Des de l'any 1860 fins l'any 1970 el poble havia anar perdent població de manera progressiva. Aquest fenomen es va invertir a la dècada dels 70 quan Vallgorguina esdevingué centre d'estiueig i es van construir les urbanitzacions Can Puigdemir, Canadà Park, Baronia, Collsacreu.

Contact Information

firadelboscilapagesia@gmail.com

Visited 857 times, 1 Visit today

Deixa un comentari

Related Event

Granja Escola Can Pere, Masia Can Pere de la Plana, Sant Pere de Ribes, Espanya

26/06/2022

11:00 To 14:00

Massís del Garraf, descobreix el seu interior: La cova Negra.  Descripció: Itinerari des de la masia de Can Pere fins a les entranyes del Massís del Garraf:… Llegeix més…

Llúdriga a l’Estany de Banyoles

Estany de Banyoles, Espanya

17/11/2022 To 18/11/2022

Limnos organiza enguany la quinzena edició del cens amb la intenció de seguir recopilant informació de la presència de la Llúdriga a l’Estany de Banyoles. Llúdriga a… Llegeix més…

Excursió amb Raquetes de Neu

Pla de Vaques, Raval Saupeu Pistes-vallde Boi, Espanya

25/02/2023

11:00 To 14:00

Excursió amb Raquetes de neu i Telecadira: Ruta guiada de mig dia amb Roger Gras. Guia del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Si et… Llegeix més…