Vilafranca del Penedès

Escola de Castells amb Els Verds de Vilafranca

17 de febrer de 2023

10 de març de 2023

20:00 A 21:00

https://www.castellersdevilafranca.cat/

681027380

Event Descripció

Els Castellers de Vilafranca començaran l’activitat castellera a Cal Figarot amb l’Escola de Castells. Serà cada divendres, del 17 de febrer al 10 de març

Un any més, els Castellers de Vilafranca comencen l’activitat castellera de la colla. Amb uns tallers adreçats a nens i nenes d’entre 3 i 14 anys que vulguin aprendre a fer castells.

Després de l’organitzada per Nadal, ara la colla hi torna amb l’Escola de Castells, com a tret d’inici de la pretemporada castellera. Són uns tallers que organitza l’equip de canalla de la colla. L’objectiu és que d’una forma amena i lúdica, els participants aprenguin què són els castells i la tècnica bàsica per pujar.

En aquesta ocasió, l’Escola de Castells serà els divendres 17 i 24 de febrer i 3 i 10 de març, de 20h a 21h. Les inscripcions ja estan obertes a canalla@castellersdevilafranca.cat.

La canalla: ELS PETITS MÉS VALENTS

La part més important del castell és la canalla. Ells són els que s’enfilen dalt de tot, els que transmeten a la mateixa Colla i al públic en general les emocions més fortes just instants abans de coronar el castell desitjat, i els que provoquen l’esclat de joia generalitzat en assolir la fita marcada.

Ells són la canalla dels Castellers de Vilafranca. Vesteixen amb orgull i dignitat la camisa verda arreu de Catalunya ; també s’estimen la Colla com el que més, ens estimen i els estimem. Perquè tot i la seva curta edat, saben entendre, valorar i portar a la pràctica el que són els castells per a nosaltres. Perquè ells hi entenen de passions, de rivalitats, d’orgull, i de saber fer el que més els agrada : castells, torres i pilars. La canalla dels Castellers de Vilafranca duu la Colla dins el cor i lluiten per ella sense treva; perquè la canalla dels Verds té mentalitat guanyadora. Serveixi aquest apartat com a homenatge a tota la canalla que ha passat per la Colla, als que actualment en formen part, i als que en un futur ben proper sabran què és ser : canalla dels Castellers de Vilafranca.

Organitzadors

Castellers de Vilafranca

Cal Figarot Carrer del General Prim, 11 08720 Vilafranca del Penedès

info@castellersdevilafranca.cat

34 681 02 73 80

https://www.castellersdevilafranca.cat/2023/02/06/torna-lescola-de-castells/

About the Organizers

Els Castellers de Vilafranca són una institució cultural i esportiva catalana que té com a principal objectiu fer castells. Són una organització sense ànim de lucre i tenen la consideració d’entitat d’interès públic.

La Colla es va fundar el 1948, fruit de la gran afició, tradició i arrelament del fet casteller a Vilafranca del Penedès, que es remunta als temps del Ball de Valencians (s. XVIII) precursor dels castells actuals.

Actualment formen part de la Colla més de mil castellers i castelleres, de totes les edats, de forma lliure i voluntària sense cap tipus de distinció social, política, cultural o religiosa. A tots els uneix la mateixa afició d’aixecar castells, els valors democràtics, la cooperació i el treball en equip, l’esperit de superació constant, i continuar estant al capdamunt del món casteller. La seu social dels Castellers de Vilafranca és Cal Figarot, Casa Via Raventós, adquirida l’any 1983.

Els Castellers de Vilafranca són una de les entitats més importants i de més projecció de Vilafranca del Penedès i han representat el país i la cultura catalana en nombroses ocasions a l’estranger. Compten amb el suport de més de 850 socis, i la col·laboració de diverses institucions públiques i privades. A més de les actuacions castelleres que realitzen al llarg de la temporada, bàsicament entre els mesos d’abril i novembre, també organitzen altres activitats culturals, esportives, educatives, socials i gastronòmiques obertes a tothom.

La tasca que han dut a terme al llarg de setana anys en l’àmbit de la cultura popular catalana i l’associacionisme ha estat reconeguda per l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès amb la concessió de la Medalla de la Vila, i per tot el país amb la Creu de Sant Jordi concedida per la Generalitat de Catalunya.

Ser soci és formar part de l’emoció i la il·lusió de continuar alçant cada cop castells més alts. És participar i ajudar a construir una colla amb projecció mundial, que intenta fer els millors castells. Amb tu som més forts com a institució i com a colla. Però ser soci no és només això. perquè, a més, ofereix una sèrie d’avantatges per a tots els verd. Entra a formar part de la història de la colla. Sigues soci.

Per no perdre’t detall

En fer-te soci podràs començar a rebre gratuïtament el conjunt de comunicacions que la colla estableix amb els seus associats:

  • Revista El Figarot amb la crònica de les actuacions, activitats, celebracions, entrevistes, reportatges, entreteniment…
  • Circulars amb les activitats programades per cada mes.
  • Butlletí electrònica amb les notícies més fresques enviades al moment.

Apropa’t a la colla

El carnet de soci encara et dóna més:

  • Concurs de Paelles
  • Curs de Tast de Vins
  • Calçotada Verda
  • Entrada pel Concurs de Castells
  • Lloguers dels espais de Cal Figarot per celebracions
  • Participar en l’assamblea anual de la Colla

How to Register?

En aquesta ocasió, l’Escola de Castells serà els divendres 17 i 24 de febrer i 3 i 10 de març, de 20h a 21h. Les inscripcions ja estan obertes a 

canalla@castellersdevilafranca.cat.

Contact Information

info@castellersdevilafranca.cat

Visitat 265 vegades, 1 Visita avui

Afegeix una ressenya

La teva puntuació per a aquesta llista:

Esdeveniment relacionat

Recinte de Fires i Mercats, Av. del Mar, Castelló de la Plana, Espanya

17 de December de 2022

17 de desembre Acte central commemoració Normes de Castelló Castelló per la Llengua culmina la commemoració del 90 aniversari de les Normes de Castelló amb un gran…

Sense Paga Ningú Paga!

16 de April de 2023

19:00 A 21:00

971 847 353

Sense paga ningú paga! ACTUACIÓ ESPECIAL a la Sala La Fornal de Manacor, el 16/04/23 a las 19:00 h. Per la Cia. Estudi Zero Teatre. Set actors…

Teatre Sans, Carrer de Can Sanç, 5, Palma, Espanya

13 de January de 2023 A 22 de January de 2023

20:30 A 21:50

971 72 71 66

ELS ALTRES DE JEAN-CLEAUDE GRUMBERG AL TEATRE SANS de la mà d’Estudi Zero Teatre. Del 13 al 22 de gener Dv, ds 20:30h i Dg 19h ELS… Llegeix més…