Barcelona

SÍLVIA PÉREZ CRUZ I MARCO MEZQUIDA, NOU DISC

SÍLVIA PÉREZ CRUZ, la cantant de Palafrugell i el pianista de Menorca MARCO MEZQUIDA, editen el primer disc com a duet, un treball nascut d’un directe al Blue Note, un conegut club de jazz de Tòquio.

L’espectacle s’emetrà en directe per betevé i mitjançant el web beteve.cat el dilluns, 27 de juliol, a les 20.30 h.

Tant Sílvia Pérez Cruz com Marco Mezquida estan convençuts que la força de les seves interpretacions rau en el directe. D’aquí que enregistressin en viu l’experiència conjunta que van protagonitzar en un dels reductes del jazz més populars de la capital japonesa. És així com ens ha arribat, en format de disc i ara també de concert, una tria d’estàndards de jazz, de versions, de temes propis i de cançons que no havíem escoltat mai. Dues peces pròpies acompanyen versions de músics que van de l’argentí Jorge Fandermole a Maria del Mar Bonet o músics de l’escena anglosaxona com Paul Simon o els Radiohead, a més d’El pequeño vals vienés, que ja és un clàssic del repertori de Pérez Cruz.

El disc que escoltarem en directe no hauria d’haver aparegut fins a final d’any

Però el fet que el confinament causat per la covid-19 hagi obligat a ajornar el llançament del treball que Sílvia Pérez Cruz estava preparant anteriorment. Ha propiciat l’aparició anticipada d’aquest altre. Era Farsa (Género imposible), d’una certa dimensió teatral que, finalment, no ha estat possible enllestir per presentar-lo al festival.

Hi escoltarem, en canvi, Ma. Live in Tokyo. 

En el títol d’aquest treball, hi trobem ma, un caràcter japonès (間)amb l’aspecte de les dues fulles d’una porta entre les quals apareix una lluna. Fa referència a un concepte que ni tan sols existeix en la nostra cultura. Però que té a veure amb allò que hi ha entre les coses, el que vincula i a la vegada separa persones, moments o dos mons oposats. Es refereix, en aquest cas, a l’espai o el silenci entre dues notes d’una composició… . O potser a l’aire que uneix i separa les dues persones que la interpreten, que, aquí, són Sílvia Pérez Cruz i Marco Mezquida.

Ella és una empordanesa que va créixer envoltada de música i art i que després d’haver estudiat al Taller de Músics i a l’Escola Superior de Música de Catalunya, entre altres centres de prestigi.

Va treballar amb formacions destacades que van de Las Migas a Coetus i va col·laborar amb grans músics (Eliseo Parra i Joan Manuel Serrat, a més de molts altres) abans de consagrar-se com una de les veus més prodigioses del país.

Puja a escena amb un pianista, compositor i improvisador que és un dels grans del jazz, amb una relació estreta amb el flamenc. La seva trajectòria l’ha portat a col·laborar amb noms de l’escena teatral com T de Teatre o Julio Manrique. I el 2019 va guanyar un premi Ciutat de Barcelona amb el guitarrista Chicuelo pel seu disc conjunt No hay dos sin tres

28/07/2020 20:30 en directe per betevé i mitjançant el web beteve.cat

Concert en Teatre Lliure. Sílvia Pérez Cruz y Marco Mezquida. MA. Live in Tokyo

Teatre Lliure, Barcelona

Agost

02/08/2020 22:00 Compra entrades 

Festival Sons del Món, Roses. Sílvia Pérez Cruz y Marco Mezquida. MA. Live in Tokyo

La Ciutadella, Roses. 

04/08/2020 20:45 Compra entrades 

Festival Cruïlla. Concert en el Camp Nou. Sílvia Pérez Cruz y Marco Mezquida. MA. Live in Tokyo

Camp Nou. CF Barcelona

14/08/2020 19:00 Compra entrades 

Concert en Devesa Sunset. Sílvia Pérez Cruz (sola)

Parque da Devesa, Braga, Portugal 

28/08/2020 22:00 Compra entrades 

Concert en Calviá (Balears) Sílvia Pérez Cruz y Marco Mezquida. MA. Live in Tokyo

Port Adriano. Calviá. Islas Baleares

Deixa un comentari