- Descripció de l'esdeveniment
Aprèn tot el que necessites saber sobre el cultiu ecològic de l’olivera en aquest curs complet amb sessions teòriques i pràctiques.
Descobreix tècniques de poda, maneig del sòl, fertilització i control sanitari per obtenir una producció sostenible i de qualitat. Ideal per a pagesos, aficionats i professionals interessats en l’agroecologia.
El curs de Cultiu Ecològic de l’Olivera és l’oportunitat perfecta per aprendre a gestionar aquest cultiu icònic del paisatge mediterrani d’una manera sostenible i productiva. Amb els experts Ferran Contreras i Tomàs Llop, aprofundirem en el maneig del sòl, les cobertes vegetals, la fertilitat i el reg, així com en les varietats d’oliva i el procés d’elaboració de l’oli. També es tractaran els principals problemes sanitaris que poden afectar les oliveres i es mostraran tècniques de poda natural respectuoses amb l’arbre i orientades a una producció equilibrada i de qualitat. El curs combina sessions teòriques i també pràctiques per oferir una formació completa.
Dates i horaris:
- 20 de febrer de 2025: Sessió teòrica (16 a 20 h).
- 27 de febrer de 2025: Sessió teòrica (15 a 20 h).
- 8 de març de 2025: Sessió pràctica de poda (9 a 14 h).
Lloc de realització:
- Castellar del Vallès
Aquest curs és ideal per a pagesos, professionals i també aficionats que desitgin aprofundir en l’agroecologia i en el cultiu sostenible de l’olivera. Inscriu-te ara i descobreix així com obtenir oli de qualitat mentre cuides del medi ambient i del teu cultiu!
- Mapa
- Vídeo
-
Organitzadors
L’Era, Espai de Recursos Agroecològics
Av. Universitària, 4-6 08242-Manresa
938 787 035
info@associaciolera.org
L’Era, Espai de Recursos Agroecològics, és una associació que té com a principals objectius el foment de la producció agrària ecològica i l’agroecologia. Vam iniciar el nostre camí l’any 1999 sota l’impuls de l’equip de mestres i persones de l’entorn de l’Escola Agrària de Manresa, especialitzada en producció agrària ecològica. Ara com ara l’associació hi manté una col·laboració constant que retroalimenta a les dues entitats. Ens organitzem a partir de les decisions de l’Assemblea General de Socis i Sòcies i de les reunions mensuals de les persones més actives dins l’entitat. A més, un grup de professionals s’ocupen de tirar endavant els projectes i les activitats decidides. Què fem Oferim recursos i fem costat a les persones i entitats relacionades amb la producció agrària ecològica i l’agroecologia a través de diferents projectes de llarg recorregut o bé de projectes puntuals sorgits d’iniciativa pròpia o bé per encàrrec extern. Treballem en la divulgació de pràctiques i tècniques de producció ecològica, agroecologia, agricultura del carboni, agricultura regenerativa, permacultura, agricultura i ramaderies biodinàmiques i autosuficiència en general, a partir de la publicació i distribució de materials, propostes de formació, xerrades, assajos, demostracions i intercanvi d’experiències. Busquem, multipliquem, conservem i difonem les varietats locals que són pròpies del nostre territori perquè tornin a estar en els camps, a les cuines i als nostres plats. Consulta la nostra memòria d’activitats aquí >>
- How to Register?
-
Contact Information
info@associaciolera.org
Afegeix una ressenya