Projecte Orenetes : Xerrada informativa

27/04/2022

27/04/2022

18:30 To 8:04

Carrer de Jacint Verdaguer, 31, 08500 Vic, Barcelona, Espanya

http://www.ornitologia.org/

934 58 78 93

Event Description

Queda poc més d’una setmana perquè comenci el període de cens del #projecteorenetes

Si teniu curiositat per conèixer el projecte o hi voleu participar, us convidem a aquesta xerrada informativa que tindrà lloc el pròxim dimecres 27 a la llibreria @muntanyadellibres de Vic. Us hi esperem!

Projecte Orenetes

El projecte Orenetes pretén obtenir informació sobre les tendències poblacionals i els requeriments ecològics de l’espècie. Per poder definir les mesures de gestió i protecció més adients. Tot i que es tracta d’un projecte científic, té una component de sensibilització ambiental important i motiva a un públic molt nombrós i divers.

El projecte Orenetes és un programa de seguiment dels nius d’oreneta cuablanca Delichon urbicum dels pobles i ciutats de Catalunya. L’estudi pretén fer un seguiment de l’evolució de les poblacions d’oreneta cuablanca al llarg dels anys. I conèixer els requeriments ecològics de l’espècie a casa nostra. A partir dels resultats que s’obtenen dels censos s’elabora una cartografia per tal d’estimar la població catalana d’oreneta cuablanca, i es calculen diferents indicadors del seu estatus de conservació, material que pretén ser una eina més per a una adequada planificació del territori i gestió d’una de les espècies urbanes més emblemàtiques.D’altra banda però, el projecte té una component de sensibilització ambiental important. La senzilla metodologia de cens del projecte i la simpatia que desperta l’espècie objecte d’estudi fan que el esdevingui una eina molt útil per l’educació ambiental i per apropar l’ornitologia, la natura i la ciència a la ciutadania.

Organizers

ICOcells

Girona 168, Esc.B, Entresol 5a, 08037 Barcelona

info@ornitologia.org

934 58 78 93

http://www.ornitologia.org/

About the Organizers

Associació Institut Català d'Ornitologia


L'ICO és una entitat sense ànim de lucre amb prop d’un miler de socis i més de 35 anys d’història dedicats a l’estudi dels ocells de Catalunya.


Història

Els orígens de l'ICO es remunten al 1975, moment en què es va crear el primer grup d’anellament de Catalunya: el grup Merops, format en el si de la secció d’Ornitologia del Museu de Zoologia de Barcelona. Tot i que l’anellament d’ocells ja es realitzava de manera relativament regular a Catalunya des de 1957 no és fins llavors que esdevé una pràctica estructurada entorn a grups d’anellament mínimament organitzats. Al 1977, poc desprès de l’aparició d’altres grups d’anelladors a llocs com el delta de l’Ebre, Bages i Berguedà, és crea el Grup Català d’Anellament (GCA), antiga denominació de l’ICO, on quedaven englobats tots els anelladors de Catalunya.  Des d'aleshores, l’ICO ha jugat un paper clau en la gestió i coordinació de l'anellament científic d’ocells al nostre país, un rol que ha desenvolupat en estreta col·laboració amb la Generalitat de Catalunya de manera ininterrompuda des de 1987.

How to Register?

La xerrada informativa tindrà lloc el Dimecres 27 d’Abril a les 18:30 h. a la llibreria Muntanya de Llibres de Vic

Contact Information

info@ornitologia.org

Visited 314 times, 1 Visit today

Deixa un comentari

Related Event

Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, Espanya

25/11/2023

9:00 To 13:30

Exploració espeleològica guiada a l’Avenc del Llest (Vallès Occidental) el 25/11/23 T’agradaria explorar les profunditats del nostre territori? Vols participar de la propera Exploració espeleològica ? En… Llegeix més…

Fira Herbes Vilanova de Sau

08519 Vilanova de Sau, Barcelona, Espanya

04/06/2023

31ª Fira Herbes Vilanova de Sau, Diumenge 4 de Juny de 2023 Inscripció per a firaires a la XXXI FIRA D’HERBES REMEIERES I PRODUCTES ARTESANS DE VILANOVA…

MónNatura Delta de l'Ebre, Amposta, Espanya

23/09/2022 To 25/09/2022

Un festival on compartir la passió pels ocells i la natura, i promoure’n la seva conservació. No te’l perdis, el proper 23, 24, 25 I 26 de…