Ultra Clean Marathon (UCM) es correrà l’11 de juny

11/06/2022

11/06/2022

8:00 To 20:00

Terrassa

https://ultracleanmarathon.cat/ca/

Gratuït

605 56 11 37

Event Description

L’Ultra Clean Marathon (UCM) és un gran repte esportiu i ambiental. Vol activar la consciència ambiental entre les persones esportistes, i apel·lar a la seva capacitat d’acció per la natura.

Per això l’Ultra Clean Marathon és una cursa on es corre, es recullen residus abandonats als espais naturals (plogging)es coneixen els problemes ambientals en cada punt d’avituallament i es dóna l’import de les inscripcions a projectes de conservació de la natura i defensa del medi ambient.

A més a més, la cursa s’organitza de forma sostenible per contribuir a promoure les curses i activitats esportives, solidàries i alhora sostenibles.

El 2022 l’UCM es correrà l’11 de juny

L’UCM té, doncs, un objectiu solidari, que busca la donació econòmica a projectes de conservació de la natura a Catalunya, un objectiu educatiu, relacionat amb l’educació ambiental, i un objectiu social, que apel·la a la necessària participació de totes les persones en la protecció del medi ambient a través de l’esport sostenible.

UNA CURSA SOSTENIBLE

L’UCM neix des del tercer sector ambiental, i porta incorporada a la seva gènesi la sostenibilitat. L’esdeveniment ha estat dissenyat integrant les variables ambientals en cada aspecte de la competició. S’aplica un pla de gestió ambiental seguint. “La Guia de bones pràctiques en l’organització i celebració de curses i marxes per muntanya” de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. Amb l’assessorament del Club EMAS que ha aportat experiències de la certificació EMAS de qualitat ambiental.

Es destaquen elements com l ’absència de cintes de senyalització de plàstic; l’adopció dels tracks disponibles a l’aplicació del Cartogràfic Instamaps (per a GPS i Catalunya Offline) i l’ús de garrafes d’aigua, gots reutilitzables i aliments ecològics en els punts d’avituallament.

Powered by Wikiloc

Ultra Clean MarathonUltra Clean Marathon

Organizers

ULTRA CLEAN MARATHON

Carrer de la Sagrada Família, 7, 08500 Vic, Barcelona

info@ultracleanmarathon.cat

605 56 11 37

https://ultracleanmarathon.cat/ca/

About the Organizers

L’ULTRA CLEAN MARATHON  l’organitzem conjuntament la Xarxa per a la Conservació de la Natura, l’Agència de Residus de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya .

Durant la cursa els participants recolliran residus mentre corren per espais naturals, tot augmentant el seu compromís en la cura del medi ambient.

Amb l’ULTRA CLEAN MARATHON unim dos grans esdeveniments ambientals anuals com són el Let’s Clean Up Europe i la Setmana de la Natura. Aquests esdeveniments tenen com a objectiu principal conscienciar a la ciutadania sobre la importància de conservar els espais naturals i la necessitat de retirar els residus abandonats en aquests espais.

 

How to Register?

COM PARTICIPAR

L’Ultra Clean Marathon ofereix diverses fórmules per implicar-se. Les trobareu a continuació.

Contact Information

info@ultracleanmarathon.cat

Visited 312 times, 1 Visit today

Deixa un comentari

Related Event

CAIXES NIU D'ÒLIBA A LES GAVARRES

Jardins de Camps i Armet, Carrer Joan de Llovet, Monells, Espanya

03/07/2023 To 30/11/2023

0:00 To 23:59

Durant l’estiu i tardor del 2023. El Grup Natura Sterna durà a terme diverses actuacions. Per tal de construir i instal·lar caixes niu d’òliba a l’entorn de… Llegeix més…

Carrer de Jacint Verdaguer, 31, 08500 Vic, Barcelona, Espanya

27/04/2022

Queda poc més d’una setmana perquè comenci el període de cens del #projecteorenetes Si teniu curiositat per conèixer el projecte o hi voleu participar, us convidem a… Llegeix més…

Xerrada sobre el vell marí

Museu Balear de Ciències Naturals, Carretera de Palma, Port de Sóller, Espanya

24/02/2023

1:00 To 1:00

Xerrada sobre el vell marí amb Dr. Giacomo Travecchia el Divendres 24 de Febrer de 18:00 a 19:00h. al Museu Balear de Ciències Naturals El 24 de…