L’obra que falta fer a Barcelona per completar la tetralogia de Mouawad, La sang de les promeses. Després d’Incendis i Cels, ara farem Boscos, amb traducció també de Cristina Genebat. Amb un gran repartiment, amb un text colpidor, oníric, fort, bestial i brutal. De nou, una reflexió poètica entorn al mal, a les guerres i a la història (trista història) d’Europa. I aquests llaços de sang que són ineludibles i destructors. Aquest cop concentrant-nos a l’Europa actual, a partir de la seva història i les guerres del segle XX, la primera i la segona guerra mundial. Coincidirà amb l’estrena de Boscos la presentació d’una edició a càrrec de Periscopi de tota la tetralogia completa de Mouawad.
Pare? Què és el que m’esquartera, llavors? El que em destrossa? No t’ho pregunto, eh? Només ho faig veure. De vegades va bé fer veure que algú ens respondrà i que, finalment, tot es posarà en ordre encara que no hi hagi res que sigui veritat, que no hi hagi res que sigui veritat. T’envio una abraçada, pare. T’envio una abraçada
Del 29 de març al 14 de maig
Teatre Biblioteca de Catalunya (Carrer Hospital, 56 / Metro L3 Liceu) Barcelona -Barcelonès-
Durada: 3h 50′ amb entreacte inclòs
Entrades a: laperla29.cat i a la taquilla del teatre 2 hores abans de l’inici de l’espectacle
*Per adquirir localitats de mobilitat reduïda cal fer-ho per telèfon al 93.217.17.70
Aparcament: pàrquing BSM de La Boqueria/Plaça de la Gardunya
Presentant el tiquet del pàrquing i l’entrada per la funció a la taquilla del teatre et donarem un val d’1h de descompte.
Text: Wajdi Mouawad
Traducció: Cristina Genebat
Direcció: Oriol Broggi
Amb:
Màrcia Cisteró (doctora, Léonie, Ludivine)
Cristina Genebat (Aimée, Sarah, Odette)
Marissa Josa (doctora, Marie, Luce)
Clara de Ramon (Loup)
Xavi Ricart (Baptiste, Alexandre)
Xavier Ripoll (doctor, Edmond el girafa)
Marc Rius (doctor, Albert, Samuel)
Carol Rovira (Jeanne, Hélène)
Xavi Ruano (doctor, Achille, notari)
Sergi Torrecilla (Lucien, Edgar)
Ramon Vila (Douglas Dupontel)
Llums: Pep Barcons
Vestuari: Annita Ribera
Vídeo: Francesc Isern
So: Damien Bazin
Caracterització: Helena Fenoy i Marta Ferrer
Ajudant de direcció: Anna Castells
Confecció de vestuari: Tània Carvajal, Irene Fernández, Giulia Grumi i Goretti Puente
Suport tècnic muntatge: Fer Acosta, Ixent Genevat, Jordi Larrea, Dani Pino, Guillem Rodríguez i Òscar Villar.
Ajudant de vestuari en pràctiques de l’IT: Macarena Palacios
Tècnics en pràctiques de l’ESTAE: Uriel Ireland i Esther Porcel
Regidors: Anna Cuscó, Paula Rodríguez i Marc Serra
Tècnics: Juan Boné i Irene Ferrer
Atenció al públic: Mireia Colomer i Núria Ubiergo
Fotografies del procés d’assaig: Roser Blanch
Fotografies de l’espectacle: Bito Cels
Disseny gràfic: Andrea Gusi
Il·lustració: Lino
Una producció de La Perla 29
La Perla 29 és un dels centres d’arts escèniques de Barcelona. Nascuda l’any 2002 com una plataforma de creació, treball i gestió d’espectacles, actualment és un dels espais de referència del panorama català i de la ciutat. Durant els primers anys de vida, gràcies a l’esforç i la continuïtat, ha anat construint un equip sòlid lligat a la Biblioteca de Catalunya, un espai de teatre singular. Espai que ha sabut generar un nou punt de trobada dins del sistema teatral.
Apostant per un teatre de repertori que beu dels grans clàssics, però que es vol acostar als nous llenguatges escènics i a les noves veus de la dramatúrgia, La Perla ha treballat per un teatre proper i artesà, on la paraula i la tradició dialoguen amb el present: un teatre d’actor, un teatre d’idees i de carn. Un teatre que transcendeixi, interpel·lant directament a l’espectador amb intel·ligència, sense simplificar la realitat, compartint amb ell dificultats comunes. I que ens porti una mica més enllà, per un camí no sempre fàcil.
L’impuls de buscar una nova manera de fer teatre, on el creador i la gestió van agafats de la mà, perquè sigui artísticament estimulant i que, al mateix temps, millori a la pràctica l’aprofitament dels recursos de cada producció, ha donat com a fruit una gran quantitat d’espectacles de factura molt personal, detallada, que busquen una rotunditat i que han rebut un ampli reconeixement tant de públic com de la crítica.
I gràcies a poder fer allò que ha desitjat, i gràcies a un públic cada vegada més creixent i més fidel – organitzat en una Associació d’amics: l’#AsSocPerla –, La Perla 29 continua a la recerca d’una veu singular i honesta, una manera personal de fer teatre i un diàleg constant amb la ciutat. Continua treballant per un teatre d’ofici i necessari, un teatre alegre, fresc, esperançat i sobretot, esperançador.
Un teatre rigorós i en llibertat.
ESPAI
La nau gòtica on La Perla 29 fa teatre des del 2006 de manera intermitent forma part d’un edifici gòtic civil del segle XV construït per convertir-se en un gran recinte hospitalari anomenat La Santa Creu, que sota administració eclesiàstica, reunia tots els serveis mèdics hospitalaris de la ciutat i com a tal es va mantener actiu fins a finals del segle XIX.
Posteriorment, la nau va ser destinada a l’escola d’arts i oficis. Actualment l’edifici és propietat de l’Ajuntament que el cedeix en part a la Generalitat de Catalunya. Les diverses dependències acullen una oferta cultural variada: l’Escola Massana, l’Institut d’Estudis Catalans, dues biblioteques públiques i la Biblioteca de Catalunya.
És aquesta darrera entitat que deixa una part del seu espai en mans de La Perla 29 per poder-hi fer teatre.